Leraren Lezing: Dr. Ing Christophe Minkenberg

Marjoke Koster/ maart 13, 2017/ Leraren lezing/ 0 comments

Interesse in Biochemie en nanostructuren? Dan is dit wat voor jou….

Lezing nummer vier staat op de planning!
En we hebben er weer een, deze keer speciaal (bio) Chemisch op verzoek met een lezing van Christophe Minkenberg over zijn onderzoek naar Dynamisch Covalante Surfactanten.

 

“De natuur bevat een breed scala aan functionele nanostructuren die worden gevormd en in stand worden gehouden door zelf-assemblage van kleinere moleculaire bouwstenen. De natuur is in staat om de vorming en afbraak van deze nanostructuren te controleren op zowel kinetisch als thermodynamisch niveau.

Vesicles zijn bolvormige nanostructuren die worden gevormd door zelf-assemblage van surfactanten. In de natuur vervullen vesicles de rol van transportmedium. Vesicles kunnen namelijk

bepaalde functionele moleculen incapsuleren en de-assembleren weer tot losse surfactanten op de plek van bestemming, waardoor het ingekapselde molecuul weer vrijkomt. Deze de-assemblage van een vesicle vindt plaats door een verschil in chemische omgeving (pH of temperatuur). Het is bekend dat deze natuurlijke systemen functioneren door middel van snelle uitwisselingssnelheden tussen bouwstenen in bulk en vesicle.

Om de natuur op dit gebied beter te begrijpen is het wetenschappelijk gezien interessant om een modelsysteem te ontwikkelen waarmee dynamische nanosystemen met snelle uitwisselingssnelheden kunnen worden onderzocht. Een modelsysteem bestond tot 2009 nog niet.


Tijdens deze lezing zal de totstandkoming en werking van dergelijke dynamisch covalente surfactantsystemen worden gepresenteerd en bediscussieerd.”

We zien je graag op 23-03 in lokaal D.00.018 om 18:00u!

Laat het wel even weten als je komt via de Facebook pagina LabAcademy of stuur een mail naar: hrlabacademy@gmail.com

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*