Verslag leraren lezing Dr. Aref Najafi 17-01-2019

Elisa Tsai Meu Chong/ februari 4, 2019/ Leraren lezing/ 0 comments

The roots of science are bitter, but the fruit is sweet. HCM: What is the good, the bad and the ugly?

Een van de redenen waarom wij ooit begonnen zijn met lezingen van docenten was om ze hun verhaal van onderzoek te laten vertellen. Bijna ons volledige docententeam van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek heeft in het onderzoeksveld gezeten en vele van hen zijn gepromoveerd. Genoeg gaaf materiaal wat niet allemaal in het curriculum past.

En waarom zouden wij daar geen gebruik van maken? Onze eerste docentenlezing van dit jaar was op 17 januari jl. en werd gegeven door dr. Aref Najafi, een van onze nieuwste docenten en recentelijk gepromoveerd op Hypertrofische Cardiomyopathie, een erfelijke hartafwijking die zorgt voor een plaatselijke verdikking van de hartspier en een plotselinge dood van jonge sporters.

Hij vertelde ons over zijn loopbaan, zijn niet altijd hobbelvrije weg in het onderzoek en de gave onderzoeksmethodes die hij gebruikte om tot een proefschrift te komen.

Ben jij er niet bij geweest of wil je graag terugkijken? Bekijk dan video hieronder.

Benieuwd naar de volgende lezing? Zet alvast 21 maart in je agenda; meer informatie volgt snel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*