Lezing: Dr. Hang Le; “Lectoraat Labinnovatie en Point-of-Care Testing”

Elisa Tsai Meu Chong/ april 27, 2018/ Lezingen/ 0 comments

bekijk hier de volledige poster van de lezing van 17-05-18

Dit keer hebben wij onze eigen Hogeschool Rotterdam lector, dr. Hang Le, uitgenodigd om een lezing te geven over Labinnovatie en Point-of-Care (POCT) testing.

De wereld blijft veranderen en de zorg doet mee. Laboratoriumtests moeten sneller, makkelijker en practischer worden. Innovatie is de toekomst, zowel in de diagnostiek als de research. Hoe gaat laboratoriumonderzoek eruit zien in de toekomst?

Een van de innovaties is Point-of-Care testing: je eigen diagnostiek op het moment dat jou het beste uitkomt. Dit geeft voor patiënten minder stress omdat de tests zelf uitvoerbaar zijn. Innovatie geeft bijvoorbeeld diabetes patiënten meer vrijheid en minder pijn door de verbetering in de zelfdiagnostiek, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een scanner in plaats van vingerprikken om de glucosespiegel te meten. Ook zijn er apps voor telefoons in ontwikkeling om je gezondheid in de gaten te houden.

Maar is het wel wenselijk dat iedereen zijn eigen tests gaat uitvoeren? En hoe zorg je ervoor dat er zo min mogelijk foute diagnoses gesteld worden?

Benieuwd wat dit voor jou gaat betekenen als toekomstig analist? Of ben jij misschien wel een gebruiker van POCT?

Kom dan naar onze lezing op 17 mei, het begint om 17:00u in lokaal AP.B03.072.

Geef je op via de mail of zet jezelf op aanwezig op het Facebook evenement

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*